Zalmsalade met passievruchtensaus
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 zalmfilet zonder vel of graatjes
- 1 kg grof zout
- 1 bosje dille, fijngeknipt
- 1 zakje gemengde sla of het equivalent aan verse sla (minimaal 2 soorten)
- voor de saus
- 1 limoen
- 4 passievruchten
- 2 eetlepels mosterd
- mespuntje suiker
- 8 eetlepels olijfolie
Voorbereiden
Bekleed een bord of ondiepe schaal waar de zalmfilet in past met aluminiumfolie die je ruim laat overhangen. Maak een bedje van grof zout op de folie en bestrooi dit met de helft van de geknipte dille. Leg de zalm in het midden. Strooi de rest van de dille gevolgd door de rest van het zout erover.
Vouw de aluminiumfolie strak over de zalm zodat deze volledig ingesloten wordt en zet de zalm 12 uur in de koelkast.
Bereiden
Verwijder aan het eind van de marineertijd het zout en de dille. Schraap de zalm schoon en dep hem met keukenpapier om het achtergebleven zout te verwijderen. Leg de vis op een snijplank.
Was de sla, indien nodig. Schud hem droog en doe hem in een slakom.
Pers de limoen uit. Halveer de passievruchten, schep de pulp eruit, druk deze door een zeef en vang het sap op. Doe het limoen- en passievruchtensap in een kom. Voeg de mosterd, suiker, zout en peper en de olie toe en klop alles tot een lobbige saus.
Schenk een deel van de saus over de sla en meng alles goed.
Snijd de zalm in dunne plakjes. Verdeel de sla over acht borden, schik de plakjes zalm erop en geef de rest van de saus er apart bij.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Variatietip
Je kunt de gemarineerde zalm ook serveren op een bedje van lauwe, gekookte aardappels met gesnipperde sjalotjes en geknipte dille.
Kookboek
Het recept 'Zalmsalade met passievruchtensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Salades en dressings
diverse auteurs
Als licht voorgerecht, voedzaam hoofdgerecht of bijgerecht: salades zijn er voor elke gelegenheid en elke smaak. 'Salades en dressings' biedt recepten voor
... lees verder © Uitgeverij Terra