Zalmsalade met venkel en sinaasappel
bereiden
Ingrediënten
- 4 kleine of 2 grote zalmfilets
- 100 g waterkers
- 400 g kikkererwten (blik) uitgelekt en afgespoeld
- 1 venkelknol, dun gesneden
- ½ rode ui, in dunne ringen
- 2 sinaasappels
- 100 g yoghurt
- 2 eetlepels dille, gehakt
- dilletopjes, voor de garnering
Bereiden
Leg de zalm in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Zet 3½ tot 4 minuten in de magnetron op vol vermogen, tot de zalm net gaar is. Verwijder het vel en trek de vis met een vork in stukken.
Schep de waterkers, de kikkererwten, de venkel en de ui samen om en verdeel over een grote schaal. Rasp de schil van een van de sinaasappels en schil ze beide. Snijd de partjes los en voeg die toe aan de salade.
Knijp in een kom het sap uit het stuk sinaasappel dat is overgebleven. Meng hiervan 2 eetlepels met de yoghurt, de dille, de sinaasappelrasp en zout en peper.
Verdeel de stukken zalm over de salade. Besprenkel met de romige sinaasappeldressing en garneer met de dilletopjes.
Kookboek
Het recept 'Zalmsalade met venkel en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Snelle gerechten
diverse auteurs
'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes
... lees verder © Uitgeverij Terra