Zalmsalade met venkel en fettuccine

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g warmgerookte zalm
  • 100 g mizuna (Japanse mosterd)
  • 1 avocado (ca. 250 g), in grote stukken
  • ½ komkommer (ca. 130 g), gehalveerd en in dunne schijfjes
  • 1 venkelknol (ca. 200 g), in dunne schijfjes
  • 50 g kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 375 g fettuccine (pasta)
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden

Verwijder vel en graten van de zalm en trek de zalm in grote stukken. Doe de zalm in een grote kom met de mizuna, avocado, komkommer, venkel en kappertjes.

Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water zonder deksel beetgaar.

Doe de resterende ingrediënten in een pot met schroefdeksel en schud goed. Voeg de uitgelekte pasta en de dressing toe aan het zalmmengsel en schep alles voorzichtig door elkaar.

Opmerking

De meeste gerookte zalm in de winkel is koudgerookte zalm (vrij lang gerookt bij lage temperatuur), maar warmgerookte zalm (enkele uren gerookt bij hoge temperatuur) is sappiger en minder zout. Hij heeft echter niet dezelfde bewaarmogelijkheden als koudgerookte zalm.

Kookboek

Het recept 'Zalmsalade met venkel en fettuccine' is afkomstig uit het kookboek...

Zalm

Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak... lees verder

© De Lantaarn

Zalmsalade tips