Rosita's guacamole
- 400 g guacamole
- 100 min
- waardering 8
- Sauzen / dips
- Mexicaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 middelgrote witte of 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 150 g verse korianderblaadjes
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 4 rijpe Hass-avocado's
- 2 limoenen, doormidden gesneden, ter garnering (desgewenst)
- 2 groene chilipepers en 1 rode chilipeper, in plakjes
- ½ theelepel gedroogde oregano (desgewenst)
- 2 pruimtomaten, in blokjes van 1 cm
- voor het serveren: tostadita's, tacochips, in stukjes gescheurde warme tortilla's
Bereiden
Stamp de ui met korianderblaadjes, 2 theelepels zout en de knoflook in een vijzel tot een pasta. Je kunt dit ook in een keukenmachine doen, maar het resultaat is dan wel wat minder.
Schep het vruchtvlees uit de avocado's. Voeg desgewenst wat vers limoensap en de groene chilipepers toe. Schep alles even om.
Verkruimel er de oregano over als je die gebruikt. Garneer met wat blokjes pruimtomaat en dunne plakjes rode chilipeper.
Serveer in de vijzel of in een decoratieve kom. Geef er de partjes limoen, tostadita's, tacochips en gescheurde tortilla's apart bij.
Extra benodigd
Vijzel of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Rosita's guacamole' is afkomstig uit het kookboek...
Barbecue compleet
Clare Ferguson
'Barbecue compleet' biedt je ideeën voor het perfecte feest buiten - in de zomer en in de winter - met volop tips voor hoe je de barbecue goed voorbereidt en zo voor... lees verder
© Good Cook