Hummus met wortel
- 250 g hummus
- 70 min
- waardering 8
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote wortels, geschild en grof gehakt
- 2 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 100 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- ½ teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel versgeperst citroensap
- 1 theelepel tahin (sesampasta)
- 1 theelepel gemalen komijn
- een snufje suiker
Bereiden
Doe de wortels in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Bak 1 uur in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een grove spread. Breng op smaak met zout en peper.
Je kunt deze hummus in een luchtdicht afgesloten pot tot 5 dagen in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Hummus met wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke spreads
Rachel Khoo
Lekkere spreads komen de hele dag door van pas, van ontbijt en brunch tot borrelhapje. Maar ook tussendoor zijn zoete of hartige spreads een feest voor jong... lees verder
© Good Cook