Kikkererwtenpuree (hummus)

  • 2 koppen hummus
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 blikken kikkererwten à 300 g, afgespoeld, uitgelekt
  • 2 eetlepels tahin
  • 80 ml citroensap
  • 3 teentjes knoflook, in vieren
  • 125 ml olijfolie

Bereiden

Meng de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de knoflook en 60 ml water in een keukenmachine tot een bijna glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot het mengsel glad is.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tip

Serveer de hummus met repen wortel.

Kookboek

Het recept 'Kikkererwtenpuree (hummus)' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto, dippers en salsa's

diverse auteurs

Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder

© De Lantaarn. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Hummus recept tips

Reacties op dit recept

  • mariaIn plaats van de olijfolie en de tahin kan je ook sesamolie nemen. Tahin wordt bereid door een aantal eetlepels sesamzaad te vermengen met limoen- of citroensap, een teentje geperste knoflook en gehakte peterselie. Daarna wordt het mengsel geroerd en water toegevoegd tot de gewenste dikte bereikt is. Eventueel wordt er nog zoete paprikapoeder over gestrooid.

    reageren