Kikkererwtenpuree (hummus)
- 2 koppen hummus
- 10 min
- waardering 7,6
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten à 300 g, afgespoeld, uitgelekt
- 2 eetlepels tahin
- 80 ml citroensap
- 3 teentjes knoflook, in vieren
- 125 ml olijfolie
Bereiden
Meng de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de knoflook en 60 ml water in een keukenmachine tot een bijna glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot het mengsel glad is.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Serveer de hummus met repen wortel.
Kookboek
Het recept 'Kikkererwtenpuree (hummus)' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com