Kruidenboter recepten
-
tip
Kruidenboter met basilicum
Vegetarisch, 5 min 7,8
-
tip
Kruidenboter met peterselie
Vegetarisch, 5 min 8,3
-
Kaneelboter
Vegetarisch, 5 min 9,0
-
Kruidenboter met bieslook
Vegetarisch, 5 min 8,0
-
Kruidenboter met knoflook en dragon
Vegetarisch, 5 min 7,8
-
Kruidenboter met koriander
Vegetarisch, 5 min 8,0
-
Kruidenboter met rozemarijn, tijm en peterselie
Vegetarisch, 5 min 8,0
-
Kruidenboter met zeewier
Vegetarisch, 5 min 7,5
-
Venkelboter
Vegetarisch, 5 min 7,5
Kruidenboter
Kruidenboter is makkelijk tevoren te maken en kan perfect in de koelkast of de diepvries bewaard worden. Gebruik boter op kamertemperatuur, want dat werkt makkelijker. Meng de boter met de smaakmakers. Je kunt de boter zowel met verse als gedroogde kruiden en specerijen op smaak brengen. Voeg eventueel iets zuurs toe, zoals limoen- of citroensaus. Vorm een rolletjes van de kruidenboter en rol dat in plasticfolie. Leg de boter in de koelkast of de diepvries tot je ze nodig hebt.
Basisrecept kruidenboter
Meng 100 g (gewelde) boter en 3 eetlepels fijngeknipte verse tuinkruiden naar keuze door elkaar. Voeg er naar smaak citroensap, zout en peper aan toe. Doe de kruidenboter in een potje of schep de kruidenboter op een stuk aluminiumfolie en maak er een rol van. Laat deze in de koelkast opstijven en snijd er dan plakjes van.
Kruidenboter maken
Maak de kruidenboter in de keukenmachine. Zorg ervoor dat de boter niet te koud is. Voeg de andere ingrediënten toe. Meng met het stalen mes in een minuut alles tot een smeuïge massa. Laat de boter opstijven in de koelkast. Voeg een scheutje room en een paar druppels citroensap aan de boter toe tijdens het mengen.
[ Bron: 'Margriet kookboek' ]
[ Beeld: Christian Jung | Shutterstock.com ]