Kruidenboter met basilicum
1 portie
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 30 g verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 150 g zachte boter
Bereiden
Hak het basilicum met de knoflook fijn in de keukenmachine en meng er de Parmezaanse kaas, olijfolie en boter door. Breng de basilicumboter op smaak met zout en peper.
Doe de boter over in een schaaltje. Laat de boter minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker bij geroosterd vlees van de barbecue en natuurlijk op een stukje stokbrood of ciabatta.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Vervang het basilicum door verse koriander. Hierdoor krijgt de boter een wat oosters karakter. Heerlijk bij geroosterde kip.
Het recept 'Kruidenboter met basilicum' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Gorenkova Evgenija | Shutterstock.com