Knoflookmayonaise (aioli)
250 ml mayonaise
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook, in vieren
- 2 theelepels citroensap
- 250 ml mayonaise
Bereiden
Stamp de knoflook en 1 theelepel zout in een vijzel tot een smeuïge pasta. Meng de knoflookpasta en de overige ingrediënten in een kleine kom.
Extra benodigd
Vijzel
Bewaren
U kunt de aioli in een pot met schroefdeksel tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Knoflookmayonaise (aioli)' is afkomstig uit het kookboek...
Sauzen & dressings
diverse auteurs
Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder
© De LantaarnMayonaise tips
Reacties op dit recept
- Miguel Aioli is niet Frans die saus is van Catalonie.
-
redactie okoko recepten
In de Provençe denken ze daar net even anders over...
- sj Occitanië en Catalonië liggen niet heel ver uit elkaar...