Knoflookmayonaise (aioli)

250 ml mayonaise
bereiden

waardering 7,8obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook, in vieren
  • 2 theelepels citroensap
  • 250 ml mayonaise

Bereiden

Stamp de knoflook en 1 theelepel zout in een vijzel tot een smeuïge pasta. Meng de knoflookpasta en de overige ingrediënten in een kleine kom.

Extra benodigd

Vijzel

Bewaren

U kunt de aioli in een pot met schroefdeksel tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Knoflookmayonaise (aioli)' is afkomstig uit het kookboek...

Sauzen & dressings

Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder

© De Lantaarn

Mayonaise tips

Reacties op dit recept

  • Miguel Aioli is niet Frans die saus is van Catalonie.
  • redactie okoko recepten In de Provençe denken ze daar net even anders over...
    • sj Occitanië en Catalonië liggen niet heel ver uit elkaar...