Mayonaise met zongedroogde tomaat
250 ml mayonaise
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- ¾ theelepel mosterdpoeder
- 160 ml lichte olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel zongedroogde tomaten, uitgelekt en fijngehakt
- 1 eetlepel witte azijn
Bereiden
Meng de eidooiers, ½ theelepel zout en het mosterdpoeder in een middelgrote kom. Voeg de oliën geleidelijk en al roerend toe in een dun, gelijkmatig straaltje tot het mengsel dik wordt.
Klop de tomaten en 2 eetlepels heet water erdoor. Roer dan de azijn door de mayonaise.
Mayonaise mislukt?
De olie moet geleidelijk worden toegevoegd om schiften te voorkomen. Klop er als het mengsel schift 2 eetlepels heet water door.
Kookboek
Het recept 'Mayonaise met zongedroogde tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn