Pesto met crème fraîche

250 ml pesto
bereiden

waardering 7,6obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 eetlepels vers basilicum
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml crème fraîche

Bereiden

Pureer het basilicum, de knoflook, pijnboompitten, kaas en olie in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Meng de pesto en crème fraîche in een kleine kom.

Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde aardappelpartjes, gegrilde kipfilet, bij geroosterde groenten of als dressing voor een aardappelsalade.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Tip

Maak de pesto met crème fraîche een paar uur van tevoren om de smaken op elkaar in te laten werken.

Kookboek

Het recept 'Pesto met crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto, dippers en salsa's

Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder

© De Lantaarn

Pesto tips