Pesto met crème fraîche
250 ml pesto
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 eetlepels vers basilicum
- 1 teentje knoflook, in vieren
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml crème fraîche
Bereiden
Pureer het basilicum, de knoflook, pijnboompitten, kaas en olie in de keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Meng de pesto en crème fraîche in een kleine kom.
Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde aardappelpartjes, gegrilde kipfilet, bij geroosterde groenten of als dressing voor een aardappelsalade.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Tip
Maak de pesto met crème fraîche een paar uur van tevoren om de smaken op elkaar in te laten werken.
Kookboek
Het recept 'Pesto met crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn