Traditionele pesto

1 portie
bereiden

waardering 8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiden

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Breng de pesto op smaak met een beetje zout.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender

Het recept 'Traditionele pesto' is afkomstig uit het kookboek Pesto & tapenade (fun food serie) van .

© Caplan Books.

Pesto tips

Reacties op dit recept

  • Freddy L. Deze hoeveelheden voor het maken van Traditionele Pesto is voldoende voor een klein portie pasta voor één persoon. Ik zou dan ook een grote teen knoflook gebruiken of anders twee.

    Freddy L. Oosterwolde
  • Freddy Ben je een liefhebber van pasta's, dan zijn al deze recepten een aanrader. Eet smakelijk.