Traditionele pesto
1 portie
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 1 bosje basilicum
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiden
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Breng de pesto op smaak met een beetje zout.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Het recept 'Traditionele pesto' is afkomstig uit het kookboek Pesto & tapenade (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.Pesto tips
Reacties op dit recept
-
Freddy L.
Deze hoeveelheden voor het maken van Traditionele Pesto is voldoende voor een klein portie pasta voor één persoon. Ik zou dan ook een grote teen knoflook gebruiken of anders twee.
Freddy L. Oosterwolde - Freddy Ben je een liefhebber van pasta's, dan zijn al deze recepten een aanrader. Eet smakelijk.