Pesto van munt en cashewnoten
bereiden
Ingrediënten
- bosje van 20 g verse munt
- 100 ml olijfolie, plus extra om te bewaren
- 100 g pijnboompitten
- 50 g cashewnoten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sap van 1 citroen
- zout
Bereiden
Pluk de muntblaadjes van de stengels. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix er in ongeveer 30 seconden een pasta van.
Bewaar de pesto in een luchtdichte pot en zorg dat er altijd een laagje olijfolie bovenop ligt; dit werkt als afsluiting.
Je kunt de pesto een week in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Keukenmachine
Zonder noten
Als je allergisch voor noten bent (of gewoon niet zo van cashewnoten houdt), kun je in plaats van cashewnoten 50 gram extra pijnboompitten gebruiken. Dat is ook heel lekker. Pijnboompitten zijn vaak beter te verdragen.
Opmerking
'Ik hou van pesto; het geeft elke maaltijd direct smaak en doet het ook goed als dressing. Ik gebruik het als dressing voor mijn lunches, om de verschillende elementen samen te brengen tot een heerlijk hapje. De muntsmaak is subtiel, ik wilde niet dat het zou overheersen, maar dat het je maaltijd een beetje frisheid geeft. Omdat de smaak subtiel is, kun je de pesto bijna overal bij eten.' - Ella Mills
Kookboek
Het recept 'Pesto van munt en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Elke Dag Deliciously Ella
Ella Mills
'Elke Dag Deliciously Ella' van Ella Mills biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond... lees verder
© Kosmos Uitgevers