Aardappelsaus
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 g aardappel, geschild en in plakken
- 300 g tomaten, ontveld, zonder zaadlijsten en fijngesneden
- 2 rode paprika's, fijngesneden
- 4 komijnzaadjes
- 1 laurierblaadje
Bereiden
Verhit de olijfolie in een sauspan. Bak de plakjes aardappel rondom goudbruin.
Voeg de tomaten en paprika's toe en bak tot de aardappel gaar is.
Voeg de komijnzaadjes, het laurierblaadje, 150 ml water en een snuf zout toe. Breng de saus aan de kook en kook 5 minuten.
Duw de saus met een schraper door een trommelzeef.
Schenk de saus weer in de sauspan. Breng tegen de kook aan en schep het schuim dat ontstaat met een schuimspaan uit de pan.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker bij: groente, vis, vlees. Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling.
Extra benodigd
Trommelzeef
Kookboek
Het recept 'Aardappelsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Sausbijbel
Julius Jaspers
Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en
... lees verder © Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma