Chermoula
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook, grof gesneden
- 1 theelepel fijngemalen komijn
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes
- 1 theelepel saffraan
- 2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
- 2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
- sap van ½ citroen
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Doe de knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, Spaanse peper, saffraan, peterselie en koriander in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen tot u een grove pasta hebt. (U kunt dit ook met een grote vijzel doen.)
Doe in een grote kom, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
U kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven. Laat minimaal 20 minuten intrekken.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Chermoula' is afkomstig uit het kookboek...
Een maand in Marrakesh
Andy Harris
'Een maand in Marrakesh' is een ode aan de geuren en kleuren van Marokko. Ontdek de specerijenwinkels van de medina en de eetkraampjes op het... lees verder
© Kosmos Uitgevers