Chocolade-hazelnootpasta
bereiden
Ingrediënten
- 1 kop hazelnoten, 8 à 12 uur geweekt en opnieuw gedroogd tot ze krokant zijn (120 g)
- 5 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels cacaopoeder, ongezoet
Bereiden
Doe de hazelnoten in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix ze tot een heel fijn meel.
Voeg de ahornsiroop, 4 eetlepels water, het cacaopoeder en zout naar smaak toe. Mix opnieuw tot een lekkere chocoladepasta.
Serveer de pasta op een sneetje stevig brood.
Deze chocolade-hazelnootpasta blijft minstens 2 weken goed in een luchtdichte pot in de koelkast (als hij al zo lang meegaat!). Je kunt hem ook invriezen in aparte porties. Dan blijft hij minstens 1 maand goed.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Houd je van crunchy chocoladepasta? Voeg dan enkele eetlepels fijngehakte hazelnoten toe aan het eindresultaat.
Tips
Door de hazelnoten te weken en opnieuw te drogen, worden ze een stuk lichter verteerbaar en zal je lichaam alle goede voedingsstoffen kunnen opnemen. Heb je daar geen tijd voor? Rooster ze dan kort in een droge pan voor je ze verwerkt tot hazelnootpasta. Zo verlies je een deel van de mineralen en de gezonde vetten, maar de noten zullen wel iets lichter verteerbaar worden dan in hun 'rauwe', onbewerkte vorm. Afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine kan het resultaat lichtjes korrelig zijn. Wil je een chocolade-hazelnootpasta die volledig smeuïg is? Vervang de hazelnoten dan door een kop hazelnootboter. Succes verzekerd!
Kookboek
Het recept 'Chocolade-hazelnootpasta' is afkomstig uit het kookboek...
Julie natuurlijk
Julie van den Kerchove
'Julie natuurlijk' is een verrassend boek dat laat zien hoe je heel eenvoudig met zuivere, natuurlijke ingrediënten gezonde versies van cheesecake, brownies en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo