Limoencurd
bereiden
Ingrediënten
- 3 limoenen
- 150 g boter
- 225 g suiker
- 1 theelepel limoenrasp
- 3 eieren
Bereiden
Was de limoenen schoon. Rasp de limoenen en pers het sap eruit. Zet een pan met water op het vuur en zet daarin een hittebestendige glazen kom (bain-marie). Zet het vuur op de laagste stand.
Doe de boter samen met de suiker en de limoenrasp in de kom. Roer tot de boter volledig gesmolten is. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Roer het limoensap erdoor.
Neem een schone kom en klop daarin de eieren los.
Voeg de opgeklopte eieren bij het limoenmengsel in de bain-marie en blijf goed roeren. Laat het vuur op de laagste stand staan.
Door de warmte van het water in de pan zal het mengsel langzaam dikker worden. Dat duurt ongeveer een kwartier. Blijf gedurende dat kwartier rustig roeren tot het mengsel de juiste consistentie heeft.
Neem de pan van het vuur en giet het mengsel meteen in een potje. Bewaar de curd in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Limoencurd' is afkomstig uit het kookboek...
Alles voor op de boterham
Zippora Wiese
Broodbeleg is zoveel meer dan een plak kaas of ham. Met de technieken en recepten van Zippora Wiese maak je het allemaal zelf in een mum van tijd: jams, curds, hummus, notenpasta's, pesto's, guacamole etc. In dit overzichtswerk vind je meer dan
... lees verder © Uitgeverij Lannoo