Tzatziki met munt van Annabel Langbein
500 g tzatziki
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 komkommer of 2-3 Libanese komkommers
- 375 ml yoghurt, liefst Griekse yoghurt
- ½ theelepel geperste knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 2-3 eetlepels fijngehakte verse munt
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- goede kwaliteit extra vergine olijfolie
Bereiden
Schil de komkommer als de schil te hard is. Snijd hem in de lengte doormidden, schep de zaadjes eruit en rasp of snijd hem heel fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed.
Zet het geheel ten minste 30 minuten (maximaal 24 uur) in de koelkast. Druppel er vlak voor serveren nog wat olijfolie over en voeg wat zwarte peper toe. Heerlijk als dipsaus voor komkommer of andere verse groenten.
Kookboek
Het recept 'Tzatziki met munt van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Food & Fun
Annabel Langbein
Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën
... lees verder © Van Dishoeck