Zelfgemaakte ketchup

  • 1 fles
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten, in stukjes
  • 300 g ui, in kleine stukjes
  • 100 g zure appel, in stukjes
  • 200 g azijn
  • 200 g geleisuiker

Bereiden

Breng de tomaatstukjes aan de kook met de ui en appel. Laat het ca. 30 minuten zachtjes doorkoken en wrijf het daarna door een zeef.

Voeg zout en peper, geleisuiker en azijn toe en laat het nogmaals 20 min zachtjes doorkoken totdat er een dikke vloeibare saus ontstaat. Roer de saus regelmatig goed door.

Laat de ketchup afkoelen en doe hem in een plastic spuitflesje. De ketchup is een week houdbaar.

Extra benodigd

Plastic spuitflesje

Bron

Het recept 'Zelfgemaakte ketchup' wordt je aangeboden door chef Han Schuiten van restaurant De Witte Uyl. Beeld: Pavla | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • sonjaKun je dit ook in de vriezer bewaren? vriendelijke gr van sonja klumper

    reageren

  • EstherWaar kan je zo'n leuk potje kopen?

    reageren