Zelfgemaakte ketchup
- 1 fles
- 50 min
- waardering 7,7
- Sauzen / dips
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg tomaten, in stukjes
- 300 g ui, in kleine stukjes
- 100 g zure appel, in stukjes
- 200 g azijn
- 200 g geleisuiker
Bereiden
Breng de tomaatstukjes aan de kook met de ui en appel. Laat het ca. 30 minuten zachtjes doorkoken en wrijf het daarna door een zeef.
Voeg zout en peper, geleisuiker en azijn toe en laat het nogmaals 20 min zachtjes doorkoken totdat er een dikke vloeibare saus ontstaat. Roer de saus regelmatig goed door.
Laat de ketchup afkoelen en doe hem in een plastic spuitflesje. De ketchup is een week houdbaar.
Extra benodigd
Plastic spuitflesje
Bron
Het recept 'Zelfgemaakte ketchup' wordt je aangeboden door chef Han Schuiten van restaurant De Witte Uyl. Beeld: Pavla | Shutterstock.com