Bamisoep met kip
bereiden
Ingrediënten
- 750 g kippenbouten of kipkarbonades
- 2 schijven verse gemberwortel van elk 2 cm dik
- 500 g prei, in ringen
- 3 bouillonblokjes
- 3 handenvol mie, een beetje verkruimeld
- 2 eetlepels ketkap manis
- 1 theelepel sambal badjak (gebakken sambal)
- 4 eieren
- gebakken uitjes
Bereiden
Trek een bouillon van de kippenbouten door de kip met koud water, zout en peper en de gember op te zetten en aan de kook te brengen. Laat een uurtje zachtjes op een laag vuur trekken.
Pluis het vlees van de botjes en zeef de bouillon. Meet het volume en vul dit met water aan tot je 1½ liter hebt.
Doe de kip, de prei, de bouillonblokjes en de mie bij de bouillon, samen met de ketjap en de sambal badjak en laat dit zachtjes aan de kook komen. Laat het geheel gedurende 30 minuten koken tot de prei gaar is.
Kook de eieren hard en pel ze.
Leg in elk bord een hardgekookt ei en schep de soep erop. Garneer met gefruite uitjes. Zet sambal en ketjap op tafel.
Kookboek
Het recept 'Bamisoep met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Joke Boon
Ruim een half miljoen mensen hebben problemen met ruiken en proeven, soms tijdelijk, vaak helaas blijvend... lees verder
© InmercBamisoep tips
Reacties op dit recept
- carla Erg lekker soepje. De gekookte eieren en de fruitjes doen wonderen evenals de sambal. Heb de prei slechts 15 minuten laten koken en daarna pas eiermie toegevoegd die niet meer hoeft te koken.
- jd Ik doe er nog wat gesneden champignonsen, verse maggi bij wat hamblokjes en de prei 300 gr en 300 gr groene of chineese kool en gebruik wel de gewone mie en dan ipv gekoote eieren geklutste eieren heel dun gebakken en dan in reepjes er door sorry het word wel een heel ander recept zo he hahaha maar ook erg lekker. Cobie
-
marten
Euh hoeveel water, hoeveel zout, hoeveel peper gebruik je voor je bouillon?
- Stiekemeheld Neem aan omdat het 3 blokjes zijn 1,5 liter.
- Elze Inderdaad Coby zo kort mogelijk de groenten koken, is het nog iets knapperig en het gas is duur!. Op 1 1/2 ltr. water doe ik 3 blokjes kippenbouillon, een grote theelepel jahe en een theelepel zoete kerrie. Een zakje soepgroenten (400 gr.) en 2 zakjes Indomie. 200 gr. taugé, maar 5 min. meekoken. Op smaak maken met zout en peper.