Bamisoep met kip
- 4 personen
- 100 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 750 g kippenbouten of kipkarbonades
- 2 schijven verse gemberwortel van elk 2 cm dik
- 500 g prei, in ringen
- 3 bouillonblokjes
- 3 handenvol mie, een beetje verkruimeld
- 2 eetlepels ketkap manis
- 1 theelepel sambal badjak (gebakken sambal)
- 4 eieren
- gebakken uitjes
Bereiden
Trek een bouillon van de kippenbouten door de kip met koud water, zout en peper en de gember op te zetten en aan de kook te brengen. Laat een uurtje zachtjes op een laag vuur trekken.
Pluis het vlees van de botjes en zeef de bouillon. Meet het volume en vul dit met water aan tot je 1½ liter hebt.
Doe de kip, de prei, de bouillonblokjes en de mie bij de bouillon, samen met de ketjap en de sambal badjak en laat dit zachtjes aan de kook komen. Laat het geheel gedurende 30 minuten koken tot de prei gaar is.
Kook de eieren hard en pel ze.
Leg in elk bord een hardgekookt ei en schep de soep erop. Garneer met gefruite uitjes. Zet sambal en ketjap op tafel.
Kookboek
Het recept 'Bamisoep met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Joke Boon
Ruim een half miljoen mensen hebben problemen met ruiken en proeven, soms tijdelijk, vaak helaas blijvend... lees verder
© Inmerc