Bamisoep (bami godok)
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Indonesisch
- Vlees
Ingrediënten
- ca. 125 g Chinese mie
- 1 ui, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, fijngewreven
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 300 g varkenslapjes (bijv. hamlappen), in kleine blokjes
- 1 liter (groente- of kippen)bouillon
- 1 dunne, jonge prei of 2 lente-uitjes, in ringetjes
- handvol bladselderij, fijngesneden
- gebakken uitjes, voor garnering
Bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel af onder de koude kraan en zet opzij tot gebruik.
Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is en schep het vlees erdoor. Bak kort mee en voeg 2 theelepels gemalen witte peper toe. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten doorkoken.
Roer de prei en bladselderij erdoor.
Verdeel de mie over soepkommen en schenk de bouillon met vlees en groenten erover. Garneer met gebakken uitjes.
Variatietip
Ook dunne reepjes omelet zijn een lekkere garnering voor deze bamisoep.
Kookboek
Het recept 'Bamisoep (bami godok)' is afkomstig uit het kookboek...
De echte smaak van Indonesië
Ellen Duxbury & Desirée Verkaar
Dit boek geeft een veelzijdige blik in de Indonesische keuken, met haar boeiende oorsprong, tradities en gebruiken. Je komt alles te weten over typische ingre... lees verder
© Caplan Books