Bamisoep (bami kuah)

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g mie
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g ongepaneerde varkensschnitzel, in smalle reepjes
  • 1½ liter kippenbouillon (van 3 tabletten)
  • 200 g gesneden prei
  • 100 g panklare peultjes of sugar snaps
  • 100 g taugé
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander of bladselderij

Bereiden

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.

Verhit de olie in een braadpan en roerbak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak het rondom lichtbruin. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 15 minuten koken.

Roer de prei, peultjes en mie door de soep en laat de soep nog 10 minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Roer vlak voor het serveren de taugé en koriander of selderij door de soep.

Kookboek

Het recept 'Bamisoep (bami kuah)' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Indonesië

diverse auteurs

Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Bamisoep recept tips

Reacties op dit recept

  • PeeOok lekker als je het varkensvlees vervangt door kip of kalkoenfilet.

    reageren