Courgettesoep met gerookte zalm
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui, in ringen
- 1 courgette, in plakken van ½ cm dik
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 125 ml crème fraîche of zure room
- 50 g gerookte zalm
- 1 eetlepel basilicumblaadjes, fijngesneden
Bereiden
Stoom de ui met de courgette, basilicum en 200 ml van de bouillon in de dichte stoomovenschaal ca. 25 minuten op 100 ºC.
Schenk het mengsel over in een kookpan, voeg de crème fraîche en de rest van de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer tot een glad mengsel.
Warm de soep goed door en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in borden of koppen en garneer met reepjes gerookte zalm en basilicum.
Extra benodigd
Stoomoven, staafmixer
Zo kan het ook
In de braadpan: fruit het uitje in een scheutje olie of in een klontje boter. Voeg de courgette toe en bak alles tot de courgette enigszins zacht is. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat de soep 50 minuten met een deksel op de pan zachtjes trekken, zodat de verschillende smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Ga verder te werk zoals hierboven staat beschreven.
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met stoom
Hélène Matze
'Koken met stoom' bevat ruim honderd tongstrelende gerechten en tips, waaruit de veelzijdigheid van stomen blijkt. Dankzij alle handige tips, wetenswaardig... lees verder
© Caplan Books