Courgettesoep met gerookte zalm en crème fraîche
- 1 persoon
- 20 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 dunne prei, alleen het wit, in ringen
- ½ blokje kruidenbouillon
- 2 eetlepels crème fraîche
- 50-75 g gerookte zalm, in reepjes
Bereiden
Breng de aardappel, courgette en prei met 300 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat alles 12-15 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
Voeg 1 eetlepel crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met zout en peper en schenk in een grote kom. Garneer met de rest van de crème fraîche en leg de zalm op de soep.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met gerookte zalm en crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken in de keuken
Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer
In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder
© Mo'Media