Courgettesoep met verse roomkaas
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 courgettes, in stukjes
- ½ rode peper, in dunne ringetjes
- 1 liter warme kippenbouillon
- 150 g verse roomkaas met kruiden
- 100 ml witte wijn
Bereiden
Verhit de boter in een (soep)pan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de courgette en de rode peper toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de roomkaas erin smelten en roer de wijn erdoor.
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer in de pan. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel de courgettesoep over vier mooie diepe borden.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Tip
Een knapperige soepstengel erbij maakt het helemaal af. Ga op zoek naar de Italiaanse verse ‘grissini’, want die zijn veel smaakvoller en prachtig dun.
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met verse roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
Dit bijzondere kookboek is een kleurrijke verzameling van portretten en de gerechten van gewone en ongewone vrouwen. De recepten zijn eenvoudig en... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel