De echte smaak van Indonesië
De Indonesische keuken is van een verbluffende eenvoud en biedt tegelijkertijd een ongelooflijke variëteit aan gerechten, smaken en texturen. Indonesisch eten is prikkelend, geurig en hartverwarmend en verleidt iedereen die van exotisch eten houdt. Dit boek geeft een veelzijdige blik in die Indonesische keuken, met haar boeiende oorsprong, tradities en gebruiken. Je komt alles te weten over typische ingrediënten als gember, laos en citroengras. Over befaamde smaakmakers als ketjap, santen en tamarinde. En je leert hoe je met de tjobek en oelekan de allerbeste sambals maakt. Maar wat dit boek echt uniek maakt zijn de recepten. Het zijn stuk voor stuk familierecepten die meestal van generatie op generatie zijn doorgegeven. Soms handgeschreven, in sierlijke letters in vergeelde schriftjes. Vaak mondeling van moeder op dochter, oma op kleinzoon, tante op nichtje. Wat begon als enkele receptnotities over bekende Indonesische gerechten, mondde uit in een verzameling van de allerbeste Indonesische recepten. Receptuur van volgens ingewijden 'de allerbeste ketjap manis' en 'de lekkerste saté', 'de meest verrukkelijke pasteitjes' of 'zalige spekkoek'. Het verslag van deze culinaire ontdekkingsreis voert langs soepen, rijst- en noedelschotels. Langs vlees-, tofu- en visgerechten, groenten en salades. Maar ook sambals, verleidelijke snacks en zoete hapjes zijn niet vergeten. Dus geniet al proevend, kokend en lezend van alle heerlijkheden uit de fantastische Indonesische keuken.
AuteurEllen Duxbury & Desirée Verkaar
UitgeverijCaplan Books
- Paperback
- 288 pagina's
- ISBN 9789087240691
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Gestoofde sperziebonen in kokossaus
Gevogelte, 25 min 8,0
-
Klassieke Javaanse kippensoep (soto ajam)
Gevogelte, 175 min 8,0
-
Rundvlees in kokosmelk met roedjakkruiden
Vlees, 150 min 8,0
-
Bamisoep (bami godok)
Vlees, 25 min 8,0
-
Nasi goreng (basisrecept)
Vlees, 30 min 8,0
Alle Kookboeken over de Indonesische keuken
-
Vega Blauw
Joke Boon
'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken... bekijk 'Vega Blauw'
-
Java
Maureen Tan
In 'Java' duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen... bekijk 'Java'
-
Manis
Francis Kuijk
'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... bekijk 'Manis'
-
Toko Lo
Lola van Ruler
Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots - en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders - aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak... bekijk 'Toko Lo'
-
Boekoe Kita - midprice editie
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... bekijk 'Boekoe Kita - midprice editie'
-
Bersama
Francis Kuijk
De ruim 90 Indische recepten in 'Bersama' zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank... bekijk 'Bersama'
-
De bijbel van de Indonesische keuken
Maureen Tan
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in 'De bijbel van de Indonesische keuken' neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens... bekijk 'De bijbel van de Indonesische keuken'
-
Basisboek Indonesisch
Francis Kuijk
Met 'Basisboek Indonesisch' haal je 130 recepten met stap voor stap fotografie en uitleg in huis. Het zijn de gerechten waarmee Francis Kuijk is opgegroeid, en vele recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. In dit boek staan recepten voor... bekijk 'Basisboek Indonesisch'
-
Blauw
Meta van den Boomen
Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten... bekijk 'Blauw'
-
Boekoe Bagoes
Mirjam van der Rijst
Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van generatie op generatie overgedragen... bekijk 'Boekoe Bagoes'