Bietensoep met appel en balsamicoazijn
bereiden
Ingrediënten
- 500 g bieten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 350 g aardappelen, in blokjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 appel (Goudreinet), in partjes
- 600 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- verse tijmblaadjes
- balsamicoazijn
- room of crème fraîche
Bereiden
Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil.
Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.
Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Druppel er voor het opdienen wat balsamicoazijn over en roer er room doorheen.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Bietensoep met appel en balsamicoazijn' is afkomstig uit het kookboek...
Greendelicious
Natascha Boudewijn
Maak van je eigen verbouwde smakelijke en pure groenten, verse kruiden en eetbare bloemen de lekkerste gerechten, zoals spinaziesalade met aardbei... lees verder
© Uitgeverij BechtBietensoep tips
Reacties op dit recept
- Ronald Wat een heerlijke soep: de balsamico is een vondst. 5 sterren
- paul Heerlijke soep, de hoeveelheid aardappelen mag best wat minder, komijn kan je vervangen door garam masala, een Indiaas kruidenmengsel wat erg goed mengt met bieten. Naast appel kunnen er vruchten in als gedroogde pruimen, dadels en / of abrikozen.
- veronique Super lekker soepje! Vandaag verkozen uit 5 andere (ook lekkere) soepen. En makkelijk te maken ook.
- Carla Supersoep. Ik heb zelf zoete aardappel erbij gedaan. Snel klaar en heel gezond.
- joke Hele lekkere soep, ik heb er wat geroosterde zonnebloempitten bij gedaan.