Bietensoep met appel en balsamicoazijn
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,1
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g bieten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 350 g aardappelen, in blokjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 appel (Goudreinet), in partjes
- 600 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- verse tijmblaadjes
- balsamicoazijn
- room of crème fraîche
Bereiden
Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil.
Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.
Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Druppel er voor het opdienen wat balsamicoazijn over en roer er room doorheen.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Bietensoep met appel en balsamicoazijn' is afkomstig uit het kookboek...
Greendelicious
Natascha Boudewijn
Maak van je eigen verbouwde smakelijke en pure groenten, verse kruiden en eetbare bloemen de lekkerste gerechten, zoals spinaziesalade met aardbei... lees verder
© Uitgeverij Becht