Bietensoep met appel en balsamicoazijn

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,1
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g bieten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 350 g aardappelen, in blokjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 appel (Goudreinet), in partjes
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • verse tijmblaadjes
  • balsamicoazijn
  • room of crème fraîche

Bereiden

Kook de bieten gaar, laat afkoelen en verwijder de schil.

Verhit in een soeppan met dikke bodem de olijfolie en fruit de ui glazig in ca. 10 minuten. Voeg de aardappel en komijn toe en bak kort mee. Meng er de bieten en appel doorheen en giet de groentebouillon erbij. Voeg het laurierblad toe en naar smaak tijmblaadjes.

Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Druppel er voor het opdienen wat balsamicoazijn over en roer er room doorheen.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Bietensoep met appel en balsamicoazijn' is afkomstig uit het kookboek...

Greendelicious

Natascha Boudewijn

Maak van je eigen verbouwde smakelijke en pure groenten, verse kruiden en eetbare bloemen de lekkerste gerechten, zoals spinaziesalade met aardbei... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Bietensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RonaldWat een heerlijke soep: de balsamico is een vondst. 5 sterren

    reageren

  • paulHeerlijke soep, de hoeveelheid aardappelen mag best wat minder, komijn kan je vervangen door garam masala, een Indiaas kruidenmengsel wat erg goed mengt met bieten. Naast appel kunnen er vruchten in als gedroogde pruimen, dadels en / of abrikozen.

    reageren

  • veroniqueSuper lekker soepje! Vandaag verkozen uit 5 andere (ook lekkere) soepen. En makkelijk te maken ook.

    reageren

  • CarlaSupersoep. Ik heb zelf zoete aardappel erbij gedaan. Snel klaar en heel gezond.

    reageren

  • jokeHele lekkere soep, ik heb er wat geroosterde zonnebloempitten bij gedaan.

    reageren