Gevulde bietensoep
- 8 personen
- 120 min
- waardering 7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 89 kcal
- 2 g eiwit
- 6 g vet
- 8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 grote rauwe bieten, geschild en in dikke repen
- 2 grote wortels, geschrapt en in dikke repen
- 2 stengels bleekselderij, in ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 grote tomaten, ontveld en in stukken
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 1,7 liter groentebouillon
- 1 takje peterselie, 1 laurierblaadje en 2 hele kruidnagels, samengebonden in een stukje kaasdoek
- 125 ml zure room
Bereiden
Verhit de boter in een grote pan en voeg de bieten, wortels en bleekselderij toe. Bak 10 minuten zachtjes op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de knoflook, tomaten en ui toe en bak nog 5 minuten.
Schenk de bouillon erbij en voeg zout, peper en het pakketje kruiden en specerijen toe. Dek af en laat 1 uur en 30 minuten sudderen.
Verwijder het kruidenpakketje en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen en schep in elk een lepel zure room.
Kookboek
Het recept 'Gevulde bietensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker & licht
diverse auteurs
Goede, gezonde recepten die overheerlijk smaken: 'Lekker & licht' staat er vol mee. 101 heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die je helpen fit te... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Sunny Forest | Shutterstock.com