Bietensoep met burrata
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote rauwe ongepelde rode bieten
- zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- 8 eetlepels granaatappelazijn (of frambozen- of balsamicoazijn)
- 1 eetlepel venkelzaad
- ca. 570 ml volle melk
- 4 bollen burrata of buffelmozzarella à 125 g
- crackers bestrooid met zaden om, erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Doe de rode bieten in een ovenschaal, bestrooi met 1 theelepel zout en besprenkel met de azijn. Bedek met aluminiumfolie en zet 1½ uur in de oven, tot een scherp mes gemakkelijk in de biet glijdt. Laat de bieten afkoelen.
Draai de oventemperatuur omlaag tot 140 °C. Strooi het venkelzaad uit op een bakplaat en rooster 10 minuten in de oven tot de geur vrijkomt.
Gebruik je biologische bieten, laat de schil dan zitten. Zo niet, wrijf de schil eraf en draag bij dit klusje het liefst keukenhandschoenen anders eindig je met rode handen. Snijd de bieten grof en pureer ze in een blender met genoeg melk tot een soep met de gewenste dikte. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Warm de soep door en verdeel over vier kommen. Geef ieder persoon een eigen burrata voor in de soep, een snuf geroosterd venkelzaad en crackers.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, blender
Burrata
Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.
Kookboek
Het recept 'Bietensoep met burrata' is afkomstig uit het kookboek...
Hemelse soepen
Nicole Pisani & Kate Adams
Deze soepen hebben stuk voor stuk iets hemels. Ze geven troost op een regenachtige dag, maken je gulzig omdat ze zo lekker zijn of geven je een goed... lees verder
© Good Cook