Fluweelzachte bloemkoolsoep met kerrie
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool (600 g roosjes)
- 50 g boter
- 1 stengel preiwit, fijngesneden
- 1 theelepel kerrie
- 30 g bloem
- 500 ml bouillon (groenten, rund of gevogelte)
- 250 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 1 bosje kervel, gehakt
Bereiden
Was de bloemkoolroosjes. Houd een tiental kleine roosjes opzij. Snijd de rest in grote stukken, kook 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
Verwarm de boter in een stoofpan of een kookpot op matig vuur. Voeg de prei en de kerrie toe en meng. Laat 1 minuut koken en voeg vervolgens de bloem toe. Laat nog ongeveer 1 minuut koken en voeg vervolgens onder stevig kloppen met een garde de hete bouillon toe.
Voeg de bloemkool toe (behalve de kleine roosjes), kruid met peper en zout en laat op laag vuur en onder regelmatig roeren nog 25 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur, pureer het mengsel fijn en voeg vervolgens driekwart van de room toe. Kruid met peper en zout indien nodig. Laat pruttelen, haal van het vuur, meng de eidooiers met de rest van de room en voeg dit mengsel toe aan de soep. Meng goed en laat vooral niet koken. Werk af met grof gehakte kervel en de kleine bloemkoolroosjes die u opzij hebt gehouden.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Koop verse bloemkool om van dit gerecht een succes te maken. De bloemkool moet wit zijn en geurloos. U kunt ook een halve bloemkool en een halve broccoli gebruiken en de kervel vervangen door bieslook.
Kookboek
Het recept 'Fluweelzachte bloemkoolsoep met kerrie' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel
Cyril Lignac
Dit lijvige kookboek bevat uiteenlopende hoofdstukken, en allemaal zijn ze even smakelijk! Van fijne, feestelijke hapjes tot amuses, de lichte keuken met... lees verder
© Uitgeverij Lannoo