Romige bloemkoolsoep
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels roomboter
- 2 uien, grof gesneden
- 1 grote bloemkool (ongeveer 600 g)
- 250 ml slagroom
Bereiden
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig hoog vuur 5 minuten, ze mogen niet kleuren.
Verwijder het groen en snijd de bloemkool verticaal in plakken van 1 cm dik. Snijd de stugge stronk weg. Leg de plakken bloemkool bij de ui in de pan en schenk er 1 liter water of kippenbouillon op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
Voeg de slagroom toe en kook de soep nog 5 minuten door. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet.
Extra benodigd
Staafmixer
Persoonlijke noot
'Thuis zet ik nog geregeld ouderwetse bloemkool met gekookte aardappels en saucijsjes op tafel. Met een fles ketchup erbij, moet ik eerlijk bekennen. Een beetje tegenstrijdig met mijn visie op puur en biologisch eten, maar dit is gewoon jeugdsentiment. Ik doe al sinds mijn vijfde een beetje ketchup op de bloemkool... Nou ja, eigenlijk is er niks mis mee. De kruidige ketchup van Heinz is prima van kwaliteit en haalt de wat flauwe bloemkoolsmaak lekker op.' - Yolanda van der Jagt
Kookboek
Het recept 'Romige bloemkoolsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor elke dag
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor elke dag' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier recepten die je in een handomdraai op tafel zet: een maaltijdsalade... lees verder
© Mo'Media