Galicische bonensoep

  • 4 personen
  • 130 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g gesneden prei
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 runderschenkel
  • 100 g bacon aan één stuk
  • 250 g runderpoelet
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 350 g snijbiet (eventueel knolraapbladeren, groene kool of boerenkool), in reepjes
  • 1 pot witte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g chorizoworstje, in stukjes

Bereiden

Doe de prei, knoflook, schenkel, bacon, poelet, paprikapoeder en zout en peper in een grote pan. Schenk er 1½-2 liter koud water bij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1½ uur zachtjes koken.

Voeg de aardappelen, snijbiet, bonen en chorizo aan de soep toe en laat deze nog 30 minuten zachtjes koken.

Neem de schenkel en bacon uit de soep. Snijd de bacon fijn en doe hem terug in de pan. Breng de soep eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer hem in grote aardewerken kommen.

Kookboek

Het recept 'Galicische bonensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Soep

diverse auteurs

Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Bonensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • DeborahVerrukkeluk.

    reageren