Kabeljauw verpakt in savooiekool met verse kruiden
- 2 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 4 grote bladeren savooiekool
- 2 volle handen fijngehakte verse kruiden: dille, basilicum, bladpeterselie
- olijfolie
- 2 x 200 g kabeljauw (of roodbaars of andere witvis)
- voor de saus
- 2 bosuitjes, gesnipperd
- sap van ½ limoen
- olijfolie
- sojasaus
Bereiden
Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook. Blancheer hierin de savooiekoolbladeren. Haal ze eruit en houd het water bij. Meng de kruiden met olijfolie en kruid met peper en zout.
Neem een blad savooiekool, leg hierop een eetlepel verse kruiden, daarop leg je de vis en op de vis schep je nog eens een eetlepel verse kruiden. Vouw het blad dicht (zie tip onderaan het recept).
Stoom de pakjes 25 minuten boven het water waarin je de savooiekool hebt geblancheerd. Als je geen stomer hebt, leg je de pakjes in een zeef en hang je deze in de pan waarin je de savooiebladeren hebt geblancheerd. Zet er een groot deksel op, zodat de warmte in de pan blijft.
Maak intussen het sausje. Doe de bosuitjes in een kommetje. Giet er het limoensap, een scheut olijfolie en een scheut sojasaus bij. Kruid met peper en zout.
Leg een pakje in het midden van een bord en dresseer het sausje erover.
Tip savooiekool bladeren
Als de bladeren van de savooiekool te klein zijn, gebruik je twee bladeren, één voor boven en één voor beneden. Houd het geheel samen met houten prikkertjes.
Kookboek
Het recept 'Kabeljauw verpakt in savooiekool met verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn pure keuken 2
Pascale Naessens
Wij willen het allemaal: gezellig genieten van lekker eten, niet verdikken, gezond blijven en weinig werk. Met 'Mijn pure keuken 2' kan het. Eten hoeft geen strijd te zijn... lees verder
© Uitgeverij Lannoo