Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 600 kcal
Ingrediënten
- 4-6 struikjes witlof
- 50 g boter
- 300 g kabeljauwfilet
- sap van ½ citroen
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel gembersiroop (uit een potje gember)
- 3 eetlepels visbouillon
- 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
Bereiden
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes.
Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de visfilets uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze afgedekt warm.
Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg het citroensap, de crème fraîche, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, een snufje zout en een snufje peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door.
Schep het witlof op twee warme borden, leg de kabeljauw erop en strooi het bieslook erover. Lekker met aardappelpuree.
Bron
Het recept 'Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau