Gordon Ramsay: kabeljauw met kaneel en gember
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 4 x 200-250 g kabeljauwfilet, zonder huid
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels plantaardige olie
- voor de saus
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 3-4 eetlepels vissaus
- 4 steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 5 cm gemberwortel, in smalle reepjes
- 50 g fijne kristalsuiker
Bereiden
Verhit de oven op 180 °C / heteluchtoven 160 °C / gasstand 4.
Meng voor de saus de knoflook, vissaus, 250 ml water, de steranijs, kaneelstokjes en gemberreepjes in een kom.
Dep de kabeljauw droog met wat keukenpapier en strooi er het kaneel en wat peper en zout over. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Leg de vis voorzichtig en zo ver mogelijk bij je vandaan in de pan en bak hem 1-2 minuten aan beide zijden tot hij goudbruin is. Neem de vis uit de koekenpan en leg hem in een ondiepe ovenschaal of kleipot.
Bereid ondertussen in een andere pan de karamel voor de saus door de suiker op middelhoog vuur op te lossen. Als de suiker bijna is opgelost, voeg dan het ingrediëntenmengsel voor de saus toe en laat alles zacht koken tot de saus een stroperige textuur heeft.
Schenk de saus over de vis en bak hem 10-12 minuten in de oven tot hij gaar is. Neem de vis uit de oven en verdeel hem over verwarmde borden. Direct opdienen, bij voorkeur met gestoomde rijst.
Opmerking
'Dit is een fantastisch gerecht voormensen die op hun geldmoeten letten omdat er slechts een handvol ingrediënten ingaat. Ik raad echter wel aan om voor het beste resultaat zo versmogelijke vis te kopen. Als je in een kleipot kookt gaat er tijdens het garen weinig vocht verloren.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: kabeljauw met kaneel en gember' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon's great escape Zuidoost-Azië
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay gaat op ontdekkingsreis naar het Zuidoosten van Azië en verkent de kleurrijke keukens van Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja... lees verder
© Kosmos Uitgevers