Kabeljauw in kruidensaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 190 kcal
- 23 g eiwit
- 9 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 grote groene paprika, in stukken
- ½ komkommer, in stukken
- 1 grote groene Spaanse peper, in stukjes
- 8 takjes peterselie
- 20 g verse koriander
- 200 ml droge witte wijn
- 30 g boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g kabeljauwfilet
Bereiden
Pureer de paprika, de komkommer, de Spaanse peper, de peterselie en de koriander in de keukenmachine tot een gladde pasta. Meng de wijn en 2 theelepels zout erdoor.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de sjalotjes even aan. Voeg de knoflook toe. Voeg de groene kruidensaus toe en breng deze aan de kook.
Snijd de kabeljauw in grove stukken en leg deze in de saus. Laat de kabeljauw in ca. 8 minuten zachtjes gaar worden.
Extra benodigd
Keukenmachine
Bron
Het recept 'Kabeljauw in kruidensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: vic_nick | Shutterstock.com