Broodsoep met chorizo, tomaat en chilipeper (ribollita)
bereiden
Ingrediënten
- 2 verse chorizo's, vel verwijderd, verkruimeld
- 1 venkelknol, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn, naaldjes losgehaald
- 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 stuk Parmezaanse kaaskorst
- 4 sneetjes zuurdesembrood van 1 dag oud, geroosterd, in stukken gescheurd
- babyboerenkool, basilicumcress, buffelmozzarella en chiliflakes, voor erover
Bereiden
Bak het chorizovlees in een grote soeppan op matig vuur al roerend 10 minuten of tot het bruin is. Schep de helft eruit en zet opzij.
Voeg de venkel, ui, wortel en selderij aan de pan toe. Bak alles al omscheppend 10 minuten of tot het zacht is. Doe de knoflook, laurierblaadjes, rozemarijn, chilipepers, tomatenblokjes, bouillon en kaaskorst erbij. Breng aan de kook en laat het 30 minuten of tot het is zachtjes koken. Gooi de kaaskorst weg en voeg zout en peper toe.
Verdeel het zuurdesembrood over kommen en schep de soep erin. Leg de boerenkool, basilicumcress en mozzarella erop. Bestrooi met de chiliflakes en opzij gehouden chorizo en serveer.
Opmerking
Een spicy versie van de klassieke ribollita, een Italiaanse broodsoep die van restjes wordt gemaakt om zo min mogelijk eten te verspillen. Voeg er borlotti- of cannellinibonen aan toe als je die in huis hebt.
Kookboek
Het recept 'Broodsoep met chorizo, tomaat en chilipeper (ribollita)' is afkomstig uit het kookboek...
delicious. elke dag bijzonder!
Phoebe Woods
'delicious. elke dag bijzonder!' geeft je inspiratie om van elke maaltijd iets bijzonders te maken. Of het nu gaat om een ontbijt dat je 's avonds al voorbereidt, een dag vegetarisch kookt, eenvoudig iets bakt van bladerdeeg of een origineel eenpansmaal op tafel zet
... lees verder © Fontaine Uitgevers