Italiaanse courgettesoep met aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 125 ml olijfolie, om in te bakken
- 1 rode ui, gesnipperd
- 800-900 g courgettes, in blokjes
- 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 blikje van 400 g pruimtomaten, in blokjes
- geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur en bak de uien, courgettes en aardappelen 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
Het geheim van dit recept is dat de groenten heel langzaam garen in hun eigen vocht, dus doe het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten koken, tot alle groenten goed gaar zijn.
Voeg zoveel water toe dat de groenten net onderstaan en een 'soepige' massa ontstaat (voeg voor een dikkere soep minder water toe; wil je een dunnere soep, voeg dan meer water toe). Breng de soep zachtjes aan de kook en laat nog 15 minuten trekken. Breng de soep zo nodig op smaak en geef er Parmezaanse kaas bij.
Tip
Dit recept kun je aanvullen met pasta om er een echte maaltijdsoep van te maken. Alleen even een kopje van een kleine pastasoort toevoegen aan het eind van de bereidingstijd, als de soep net aan de kook is.
Kookboek
Het recept 'Italiaanse courgettesoep met aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Rosa's Italiaanse keuken
Rosa Mitchell
'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckCourgettesoep tips
Reacties op dit recept
- Francesca Wat raar: er zitten geen kruiden in, zelfs geen snufje zout. Dit lijkt me een heel saai soepje. Ik zou er peterselie, selderij, en een bouillonblok bij doen, en de aardappelen eruit laten. Zo melig, aardappel in de soep en ook niet erg italiaans dacht ik.
- a.m Er gaat wel zout en peper in hoor. Zie de eerste alinea.
- Emma Het is juist lekker niet in elke soep bouillonblokjes te gooien. Er wordt inderdaad zout en peper toegevoegd. En kruiden kun je zelf altijd toevoegen, een recept maak je toch bijna nooit 100 procent na, dat is het leuke van koken. En aardappels vind je in genoeg Italiaanse recepten. Ik ga deze zeker uitproberen.
- carla Heerlijk juist die toevoeging van aardappelen. Ik houd ook erg van aardappelsoepjes! Bovendien hebben ze een mooi 'bindend vermogen'.;-)