Italiaanse courgettesoep met aardappelen
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 ml olijfolie, om in te bakken
- 1 rode ui, gesnipperd
- 800-900 g courgettes, in blokjes
- 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 blikje van 400 g pruimtomaten, in blokjes
- geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur en bak de uien, courgettes en aardappelen 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
Het geheim van dit recept is dat de groenten heel langzaam garen in hun eigen vocht, dus doe het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten koken, tot alle groenten goed gaar zijn.
Voeg zoveel water toe dat de groenten net onderstaan en een 'soepige' massa ontstaat (voeg voor een dikkere soep minder water toe; wil je een dunnere soep, voeg dan meer water toe). Breng de soep zachtjes aan de kook en laat nog 15 minuten trekken. Breng de soep zo nodig op smaak en geef er Parmezaanse kaas bij.
Tip
Dit recept kun je aanvullen met pasta om er een echte maaltijdsoep van te maken. Alleen even een kopje van een kleine pastasoort toevoegen aan het eind van de bereidingstijd, als de soep net aan de kook is.
Kookboek
Het recept 'Italiaanse courgettesoep met aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Rosa's Italiaanse keuken
Rosa Mitchell
'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck