Provençaalse maaltijdsoep met pistou
- 1 persoon
- 25 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ paprika, in blokjes
- ½ ui, in blokjes
- ½ courgette, in blokjes
- olijfolie
- 20 g pasta (penne, fusilli)
- voor de pistou
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- wat takjes basilicum
- olijfolie
Bereiden
Stoof de paprika, ui en courgette in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en overgiet ze met 250 ml water. Voeg de pasta toe. Laat de soep een kwartiertje koken.
Maak intussen de pistou. Dompel de tomaat even in de kokende soep en ontvel deze. Snijd de tomaat in blokjes. Mix de tomaat koud met de knoflook, het basilicum en een scheutje olijfolie.
Neem de soep van het vuur, roer de pistou erdoor en serveer onmiddellijk.
Kookboek
Het recept 'Provençaalse maaltijdsoep met pistou' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker koken voor jezelf
Anna Decock
In veel kookboeken zijn de recepten voor vier personen. Door vier delen lukt soms, maar vaak ook niet. Daarom is er nu 'Lekker koken voor jezelf', een kookboek... lees verder
© Standaard Uitgeverij