Provençaalse maaltijdsoep (soupe au pistou)
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g witte bonen, vers of gedroogd
- 50 g rode bonen, vers of gedroogd
- 50 g groene bonen, vers of gedroogd
- 200 g snijbonen
- 200 g prinsessenbonen
- 1 bouquet garni (2 laurierblaadjes, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn)
- 1 stengel selderij
- 2 wortelen
- 2 uien
- 2 kleine courgettes
- 2 aardappelen
- 1 handvol vermicelli
- 4 tomaten
- voor de pistou
- 1 bosje basilicum
- 3 à 4 teentjes knoflook
- enkele eetlepels parmezaan, geraspt
- olijfolie
Bereiden
Plet voor de pistou het basilicum, de knoflook, de parmezaan, olijfolie en wat zout in een vijzel of mix met een staafmixer.
Gebruik je gedroogde bonen, week ze dan eerst een nacht in koud water. Doe alle bonen in ruim water met peper, zout en het bouquet garni en breng aan de kook. Schuim af indien nodig.
Snijd alle overige groenten in niet te kleine stukken. Voeg de groenten na 30 minuten bij de bonen en laat alles gaar koken. Voeg op het einde de vermicelli toe en laat garen.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Serveer de soep met een flinke lepel pistou en de tomatenblokjes.
Extra benodigd
Vijzel of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Provençaalse maaltijdsoep (soupe au pistou)' is afkomstig uit het kookboek...
Een tafel in de zon
Petra Vandewouer
Petra Vandewouer woont al jaren in de Drôme Provençale, waar ze inspiratie opdoet voor lekkere mediterrane gerechten. Met heerlijk verse producten van de streek... lees verder
© Uitgeverij Lannoo