Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 450 kcal
- 26 g eiwit
- 27 g vet
- 27 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote ui, gehalveerd en in plakjes
- 500 g spitskool, in repen
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel majoraan
- 1½ liter vleesbouillon
- 100 g pasta naar keuze
Bereiden
Meng het gehakt met de helft van de kaas, zout en peper en draai er kleine balletjes van.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de knoflook toe. Schep de ui en kool erdoor. Voeg de kruiden, de bouillon, de pasta en de gehaktballetjes toe. Kook de soep in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi vlak voor serveren de rest van de kaas over de soep. Lekker met ciabatta.
Variatietip
Vervang de spitskool door verse spinazie.
Bron
Het recept 'Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Fanfo | Shutterstock.com