Courgettegazpacho van oma Cocky
bereiden
Ingrediënten
- 2 courgettes, in kleine blokjes
- 1 komkommer, in kleine blokjes
- 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes
- ½ teentje knoflook, fijngesneden
- ½ venkelknol, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 500 ml groentebouillon
- 10 muntblaadjes
- 1 takje tijm, gerist
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- ½ theelepel chilivlokken
- citroensap naar smaak
Bereiden
Pureer alle groenten en de bouillon met een staafmixer glad. Voeg de munt, tijm, extra vergine olijfolie en chilivlokken toe en mix alles nog even goed door elkaar. Breng de gazpacho op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Besprenkel naar smaak met wat citroensap.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Je kunt de bouillon ook vervangen door een half bouillonblokje en wat ijsblokjes. Dan is je gazpacho koud genoeg om meteen te serveren - en dat is wel zo lekker!
Kookboek
Het recept 'Courgettegazpacho van oma Cocky' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's soep
Irene Fritschy
Soep verwarmt, soep is nostalgie en soep verbindt. In 'Oma's soep' delen de leukste oma's hun favoriete recepten en hun persoonlijke verhalen bij deze soepen. Elke soep zit boordevol voedingstoffen voor een voedzame en volledige maaltijd
... lees verder © Uitgeverij BechtGazpacho tips
Reacties op dit recept
- Maria Zelf heb ik ijsklontjes en schijfjes limoen in de vriezer. Met een stampertje zou dit ook een mogelijkheid kunnen zijn. Dus i.p.v. ijsklontjes.