Gazpacho van tomaat en komkommer

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 kleine komkommer, ontpit, in blokjes
  • 400 g gepelde tomaatstukjes (blik)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 ml tomatensap
  • 1 theelepel dragon
  • ½ theelepel suiker
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Doe de paprika, sjalot en komkommer, tomaatstukjes en knoflook in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.

Meng het tomatensap erdoor en roer de dragon en suiker erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Laat de soep in de koelkast door en door koud worden. Besprenkel de gazpacho voor het serveren met extra vergine olijfolie naar smaak.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tip

Garneer de gazpacho met kleingesneden stukjes paprika en komkommer.

Het recept 'Gazpacho van tomaat en komkommer' wordt je aangeboden door . Beeld: Yevgeniya Shal | Shutterstock.com

Gazpacho tips

Reacties op dit recept

  • Fred Druppeltje Edik Pedro Ximenez.
  • Maresi VERSE tomaten is een voorwaarde (geen tomatensap)! Evenals minstens 2 à 3 tenen knoflook (afhankelijk van de hoeveelheid te maken soep), een eetlepel olijfolie en een ui(tje). In olijfolie gebakken kleine croutôns om erop te strooien is ook heerlijk. Ik heb het recept bij Spaanse vrienden talloze malen gegeten en weet hoe lekker hun recept is.
    • Ilse Ik gebruik ook liever rijpe en van smaak bijna ontploffende tomaten, maar als die niet voorhanden zijn, dan smokkel ik zonder gene met tomatenblokjes en tomatensap want die leveren wel volop smaak!
  • Yvo Een of twee druppeltjes Tabasco geeft deze gazpacho ook net een beetje extra kick.
  • Maresi Vergat te vermelden dat ook een rode paprika en een halve komkommer door de soep pureren een verrukkelijk resultaat oplevert.
  • Robert Kan die paprika ook weggelaten worden? Ik ben er namelijk allergisch voor.
    • redactie okoko recepten De smaak wijzigt licht, maar de paprika kan op zich wel gemist worden, zeker in geval van allergie!
  • Katrien Ik vind ook verse tomaten een must, en ipv peper, tabasco en vleugje worchestersaus, mmmm heerlijk.
  • Maria Momenteel zijn er weer bijna veel courgettes. i.p.v komkommer, structuur vaster, Gezien op tv raspen en meer voedingswaarde? Citroen en limoen ingevroren; schijfjes en blokjes. Minder vocht, meer smaak. Eindeloos veel variatie mogelijkheden.