Gazpacho van tomaat en komkommer
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 kleine komkommer, ontpit, in blokjes
- 400 g gepelde tomaatstukjes (blik)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 ml tomatensap
- 1 theelepel dragon
- ½ theelepel suiker
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Doe de paprika, sjalot en komkommer, tomaatstukjes en knoflook in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
Meng het tomatensap erdoor en roer de dragon en suiker erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Laat de soep in de koelkast door en door koud worden. Besprenkel de gazpacho voor het serveren met extra vergine olijfolie naar smaak.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Garneer de gazpacho met kleingesneden stukjes paprika en komkommer.
Bron
Het recept 'Gazpacho van tomaat en komkommer' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yevgeniya Shal | Shutterstock.com