Bieten gazpacho van restaurant Moro
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g zoete tomaten, gehalveerd
- 350 g ongekookte bietjes, geschild en in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in repen
- drie kwart van een grote komkommer, geschild en in plakjes
- 1 volle eetlepel ui, fijngeraspt
- 2 teentjes knoflook, met een mespunt zout tot pasta gewreven
- 2 handjes oudbakken witbrood, zonder korst, grof verkruimeld
- 2 eetlepels goede kwaliteit rodewijnazijn of sherryazijn
- 2½ eetlepels extra vergine olijfolie, plus een scheutje extra voor het serveren
Bereiden
Pureer met een blender of foodprocessor alle groenten met de knoflook en het brood zo glad mogelijk; laat de machine een paar minuten draaien. Roer drie kwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen; gebruik hiervoor de bolle achterkant van een soeplepel.
Meng de gezeefde en ongezeefde puree in een kom en breng de soep op smaak met de azijn, de olie en wat zout en zwarte peper. Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden, proef of de smaak goed is en serveer hem besprenkeld met wat extra vergine olijfolie.
Extra benodigd
Blender of foodprocessor
Opmerking
'In eerste instantie waren we argwanend over deze versie van de klassieke gazpacho, omdat hij zo trendy en ontraditioneel leek. Maar de verleidelijke kleur en de zoete smaak zullen zelfs de meest sceptische culi met vreugde vervullen. Soms serveren we hem in een glas om met de verblindende kleur te pronken en omdat dat zo’n leuke afwisseling is voor de overbekende soepkom.' - Sam & Sam Clark
Kookboek
Het recept 'Bieten gazpacho van restaurant Moro' is afkomstig uit het kookboek...
Moro Londen
Sam & Sam Clark
In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspi-ratie iets dichter bij huis: in... lees verder
© Kosmos Uitgevers