Moro Londen
In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspiratie iets dichter bij huis: in een volkstuin in Oost-Londen. In deze volkstuin huist een complete Oost-mediterrane community, die daar een grote variëteit aan bijzondere ingrediënten verbouwt. Sam & Sam Clark hebben zich laten inspireren door de ontmoetingen met deze mensen en hun typerende manier van koken. Het resultaat is meer dan 150 spannende en vernieuwende recepten, voorzien van kleurrijke fotografie.
AuteurSam & Sam Clark
UitgeverijKosmos Uitgevers
- Hardcover
- 320 pagina's
- ISBN 9789021527567
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Bieten gazpacho van restaurant Moro
Vegetarisch, 15 min 8,0
-
Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten van restaurant Moro
Vegetarisch, 15 min 8,0
-
Tonijn met rode ui, tomaat en zoete azijn van restaurant Moro
Vis, 35 min 8,0
-
Bietensalade met tuinbonen van restaurant Moro
Vegetarisch, 120 min 8,0
-
Appelmoes met crème fraîche en karamel van restaurant Moro
Vegetarisch, 35 min 8,0
Alle Kookboeken over de Mediterrane keuken
-
Bayrut
Hisham Assaad
De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van o.a. de Perzen, Koerden en Armeniërs. Hisham Asaad neemt je in 'Bayrut' mee naar zijn keuken... bekijk 'Bayrut'
-
Keto in 15 minuten Mediterraan
Julie Van Den Kerchove
In 'Keto in 15 minuten Mediterraan' toont Julie Van den Kerchove hoe je de voordelen van het mediterrane dieet combineert met de kracht van gezonde vetten voor meer energie, een vlottere vetverbranding en een sterker... bekijk 'Keto in 15 minuten Mediterraan'
-
Het mediterrane dieet
Wilma van Grinsven-Padberg
De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijna niet voorkomt... bekijk 'Het mediterrane dieet'
-
Het mediterrane dieet kookboek
Susie Theodorou
Dit praktische dieet kookboek bevat 120 recepten met als basis verse, eenvoudige en seizoensgebonden ingrediënten. Het mediterrane dieet is rijk aan plantaardige producten, vis, kip, zuivel en olijfolie... bekijk 'Het mediterrane dieet kookboek'
-
Suqar
Greg Malouf & Lucy Malouf
'Suqar' (Arabisch voor 'suiker') bevat meer dan 100 zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten, variërend van pudding en gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Alhoewel zoet een grote rol speelt bij de Midden-Oosterse bevolking... bekijk 'Suqar'
-
Mezze
Salma Hage
Salma Hage brengt in 'Mezze' de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak, brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes... bekijk 'Mezze'
-
De geheimen van de mediterrane keuken
Oil & Vinegar
Oil & Vinegar verzamelde haar 40 favoriete pasta- en pizzarecepten. Spaghetti carbonara, Ravioli al Limone e Carciofi, pizza margarita... alles op smaak gebracht met een bijpassende olijfolie, een lekkere pesto of heerlijke kruiden... bekijk 'De geheimen van de mediterrane keuken'
-
Neni's Tel Aviv
Haya Molcho & Elihay Biran
Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho... bekijk 'Neni's Tel Aviv'
-
De keukens van de Middellandse zee
Lucio Galletto & David Dale
'De keukens van de Middellandse Zee' toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes... bekijk 'De keukens van de Middellandse zee'
-
Zomers koken met Yvon
Yvon Jaspers
Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten... bekijk 'Zomers koken met Yvon'