Gazpacho met amandelen en meloen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 200 g gepelde amandelen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 g broodkruim
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn
- 1 meloen
Bereiden
Draai de amandelen met de knoflook en het broodkruim in een keukenmachine. Voeg al draaiend geleidelijk de olijfolie en de azijn toe. Voeg heel geleidelijk 600 ml water toe tot je de gewenste consistentie hebt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Vergeet niet dat de meloen zoet van smaak is en zo herkenbaar moet blijven. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Schep er met behulp van een bolletjessteker bolletjes uit en bewaar die in de koelkast.
Schep vlak voor het serveren de gazpacho in kleine kommen. Garneer met de gekoelde meloenballetjes. Serveer goed gekoeld.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Gazpacho met amandelen en meloen' is afkomstig uit het kookboek...
Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet
Anne-Catherine Bley
Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder
© Good Cook